Streaming i udlandet

Når du tager på tur til udlandet, så er det rart at have underholdning med. Mange oplever dog at de streamingtjenester de normalt benytter kan være umulige at benytte udenfor Danmarks grænser.

Streamingtjenester virker ikke altid i udlandet

Det skyldes kort og godt det der hedder geo-blocking, som er et redskab der kan låse signalet, så indholdet f.eks. kun kan ses af brugere med danske ip-adresser. Problemet er klart størst udenfor EU, da EU i 2018 indførte de såkaldte portabilitetsregler, som betyder at det skal være muligt at tage sit streamingabonnement med på ferie i EU. Problemerne varierer dog i størrelse fra tjeneste til tjeneste.

Hvis du rejser i Storbritannien eller andre steder udenfor EU, så skal du regne med at du ikke kan tilgå indholdet, hvis du bare tænder for din iPad eller computer.

Hvad kan jeg gøre for at streame i udlandet?

Der findes en metode som kan hjælpe dig, nemlig ved at benytte en såkaldt VPN (virtuelt privat netværk), som kan hjælpe med at oprette en beskyttet netværksforbindelse og skjule ens identitet online. En af mulighederne med en VPN-forbindelse er at kryptere din IP-adresse, og den kan dermed laves om til en dansk IP, selvom du f.eks. sidder på Bali.

En VPN virker over alt i verden, og sikre samtidig din internetforbindelse imod hackerangreb, dine personlige data og lignende.

Når du rejser vil du ofte benytte offentlig tilgængeligt wifi i lufthavne, hoteller, cafeer osv., og ved at bruge et offentligt netværk er du endnu mere sårbar overfor angreb, men med en VPN sikre du dig imod dette, derfor anbefaler vi altid folk at investere i en god VPN hvis man skal på ferie til udlandet.

Mangler du god underholdning til ferien så kan du finde en oversigt med de bedste streamingtjenester her.